Nieuws

Start here

Recepten geselecteerd door Ilse

Hallo

Hierbij heb ik een lijst van recepten genoteerd die ik graag met jullie wil delen.
Het zijn recepten die ik regelmatig klaar maak en die mijn huisgenoten erg apprecieren.
Sites die ik vaak raadpleeg zijn: Dagelijkse kost, Libelle-Lekker, Solo.

Veel succes ermee !

Ilse

Zuiders gehakbrood

Paprikasoep

romige-paprikasoep

  1. Stoof de uien en 1,5 paprika in de margarine
  2. Voeg na 5 minuten 1 l warm water en de bouillonblokjes toe
  3. Kruid de soep en laat 20 minuten koken
  4. Voeg de Boursin toe en mix de soep
  5. Snij de resterende 1/2 paprika in kleine stukjes, snipper de bieslook en plet het ei
  6. strooi in elk bord soep bij het opdienen paprikastukjes, bieslook en geplet ei.

zie ook Solo.be

Mexicaanse wraps

mexicaanse-wraps-met-guacamole-dip

  1. Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200° C. Maak de groenten schoon. Snij de prei in ringen, de kool in reepjes, de wortelen in dunne staafjes. Pel en snipper de uien. Laat de maïs uitlekken.
  2. Bak het gehakt rul in 2 el olie. Bak de ui even mee. Doe er de wortelen, kool en groentebouillon bij. Laat 5 minuten sudderen. Doe er de maïs en prei bij. Kruid met zout, peper en cayennepeper.
  3. Bestrijk de tortilla’s met zure room. Verdeel er de gehaktvulling over. Vouw twee tegenover elkaar liggende kanten wat naar binnen en rol dan in de andere richting op.
  4. Snij de tortilla’s schuin doormidden en zet ze rechtop in een ingevette ovenschaal. Bestrooi met kaas en zet nog 10 à 12 minuten in de oven.

zie ook Libelle-Lekker

Kip zoetzuur

kip-zoetzuur

  1. Voorbereiding: Maak de groenten schoon. Snij de lenteuitjes in ringen, de paprika’s in blokjes. Snij de ananas in partjes en bewaar het sap.
  2. Snij de kip in reepjes en bak ze goudbruin in olijfolie. Voeg de stukjes paprika en ananas toe en bak even mee.
  3. Blus met het ananassap. Roer er de ketchup, suiker, frambozenazijn en chilisaus door. Laat 10 minuten op een zacht vuurtje garen.
  4. Blussen
  5. Schep er de lente-ui door en breng op smaak met peper en zout. Voeg indien nodig nog wat extra suiker of azijn toe.

zie ook Libelle-Lekker

Vispannetje met kabeljauw en zalm

vispannetje

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Maak de groenten en kruiden schoon. Snij de wortelen in plakjes, de prei in ringen.
  2. Fruit de wortelen en prei in boter. Kruid met peper en zout. Blus met de wijn en roer er de room door, en het verkruimelde bouillonblokje. Laat sudderen tot de wortelen beetgaar zijn.
  3. Beboter 4 individuele ovenschaaltjes. Verdeel er de vis, de garnalen en de groenten over. Bestrooi met peterselie en marjolein. Werk af met de kaas en zet 20 à 25 minuten in de oven.

zie ook Libelle-Lekker

Courgettesoep met kruidenkaas

courgettesoep-met-kruidenkaas

  1. Pel de uien en snij ze in stukjes. Spoel de prei en snij ‘m in ringen. Spoel de courgettes en snij ze in stukjes.
  2. Stoof de groenten aan in boter of olie, in een grote soeppan. Overgiet met de bouillon en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat 20 minuten pruttelen. Mix de soep, kruid met peper en zout.
  3. Meng de gehakte kruiden. Verdeel de soep over kommetjes, doe in elke kom een lepeltje kruidenkaas en werk af met de gehakte kruiden. Serveer meteen.

zie ook Libelle-Lekker